BLOGI

Mitä söisin tänään? Kysymys, mikä pyörii päivittäin mielessä ja sen pohtiminen vie turhan paljon energiaa arjen keskellä ja nälkäisenä monesti päädytään joko naposteluun kunnollisen aterian sijaan tai pikaruokaan, josta ei kroppa saa mitään hyödyllisiä ravintoaineita.

Vuonna 2013 Riki Ogasawaran suorittamassa tutkimuksessa ihmiset jaettiin kahteen ryhmään. Molemmissa ryhmissä tehtiin penkkipunnerruksia 3x10 kolmena päivänä viikossa. Ensimmäinen ryhmä harjoitteli säännöllisesti koko 24 viikon ajan, toinen ryhmä taas harjoitteli 9 viikon sykleissä joista 6 viikkoa harjoiteltiin ja 3 viikkoa levättiin.

Kuka ei tykkäis pastasta? Tässä on helppo, nopea ja terveellinen tonnikalapasta resepti, joka valmistuu vartissa!

Olet varmasti kuullut sanonnan "kunto kasvaa levossa". Tässä postauksessa käydään läpi mistä tämä sanonta tulee ja miten palautua liikunnasta.

Fyysisen aktiivisuuden väheneminen ja lihavuuden yleistyminen on merkittävin väestön terveyttä uhkaava tekijä. Liikunnalla on kiistattomasti todettu olevan myönteisiä vaikutuksia ei-tarttuvien sairauksien, kuten sydän- ja verisuonitautien, syövien, diabeteksen, sekä lihavuuden ehkäisyssä.

Suosittelen kokovartalo ohjelman kaikille, joilla ei ole mahdollisuutta treenata erikseen jokaista lihasryhmää useamman kerran viikossa. Eli jos pystyt käymään salilla kahdesti viikossa, suosittelen ehdottomasti tekemään kaksi kokovartalotreeniä, sen sijaan että tekisit yhden jalkatreenin ja yhden yläkroppa treenin.

Keto-, paleo-, sokeriton, rasvaton, vähähiilihydraattinen dieetti… Jos olet yrittänyt laihtua viimeisen parin vuoden aikana, olet varmasti kokeillut ainakin jonkun näistä.

Nykyään tiedon saatavuuden ja pakkausmerkintöjen avulla, olemme paljon tietoisempia terveellisestä syömisestä kuin koskaan ennen. Siitä huolimatta yhä enemmän ihmisiä sairastuu lihavuuteen ja elintapasairauksiin. Mikä on mennyt pieleen?

Tuntuuko, että harjoittelu junnaa paikalla, eikä kehitystä tapahdu vaikka harjoittelet päivittäin. Kokeile näitä vinkkejä ja tulet varmuudella huomaamaan kehityksen lihaskasvussa!

Oletko työpäivän jälkeen aina väsynyt? Ja ylösnouseminen sängystä on yhtä taistelua joka aamu? Jos on näin, niin urheilemisen aloittamisen kanssa on hyvä ottaa iisisti ja keskittyä ensin unenlaadun kohentamiseen.

Onko "nyt ei ole motivaatiota" tuttu ajatus? Motivaatio on psyykkinen tila ja ihmisillä on aina motivaatiota liikkumiseen. Joskus sitä on enemmän, joskus tosi vähän, mutta ihmisiä on rakennettu liikkumaan ja kehittymään.

Tässä postauksessa kerron miten ruokavalio vaikuttaa terveyteen, mistä ruokavalioremontti kannattaa aloittaa, miten rytmittää aterioita, sekä miksi elämäntapamuutos kannattaa aloittaa nimenomaan syömisestä.

Lue uutuuksista ensimmäisten joukossa!